Prive Wijnproeverij

Ibiza is een heerlijk eiland. Veel natuurschoon, gezelligheid en een relatief onbekende, maar geweldige gastronomie! Binnen deze gastronomie vallen ook de wijnen van Ibiza. Ben jij dol op wijn en wil je het echte Ibiza ontdekken? Proef dan van het goede leven tijdens een privé wijnproeverij bij een bodega op Ibiza!

Wat
Spanje is echt een wijnland met een enorme diversiteit aan wijnen! In de verschillende regio’s van Spanje worden wijnen gemaakt van diverse druiven (onder andere de Veredjo, Macabeo, Monastrell, Tempranillo en Garnacha). Misschien verwacht je het niet helemaal, maar ook Ibiza heeft zo haar eigen wijnen. Tijdens de wijnproeverij op een van de bekendste bodega’s van Ibiza kom je meer te weten over lokale wijnen. Daarnaast staan er lekkere wijntjes om te proeven op je te wachten (wit, rosé, tinto joven, tinto crianza (rode wijn die zes maanden in een ton rijpt), een mousserende wijn en ‘hierbas ibicencas’ (lokaal drankje)). De wijnproeverij wordt in het Engels gegeven.

Waar
De wijnproeverij vindt plaats bij een bodega in het westen van Ibiza, in de buurt van de stad San Antonio de Portmany. De stad staat vooral bekend om de adembenemende zonsondergangen waaronder bij Café del Mar en het uitgaan. Meer het binnenland in vind je de bodega. Deze is omringd door 21 hectare aan wijngaarden. Bij het maken van een reservering sturen we hier je meer informatie over en een kaartje toe.

Zie je het al voor je? Een kijkje op de bodega tussen de druiven, heerlijk in het zonnetje en gezellig met je groep. Tijdens de proeverij met een wijntje: de aroma’s van de wijn ruiken, de kleur bekijken, even het glas walsen en vervolgens natuurlijk het proeven. Daarna de smaak neutraliseren met een lekker Ibicenca hapje, bijvoorbeeld ‘pan con aceite’, brood met olie.

Waarom
• Je komt meer te weten over Spaanse wijnen en specifiek ook meer over druivensoorten en wijnen op Ibiza;
• Gezellig om met partner/familie/vrienden/een groep een aantal wijnen te proeven;
• Handig om meer te weten te komen over wijn uit Ibiza, want zo kan je op Ibiza in een restaurant of café jouw nieuwe favoriete wijn bestellen!

Lisa Terpstra
Wij hebben het erg naar ons zin gehad op de wijnproeverij! Aardige mensen, erg gastvrij. De hapjes waren echt heel erg lekker.
Nogmaals bedankt voor alle hulp!

Duran
We vonden de wijnproeverij klasse. Ik had geen idee dat er zulke lekkerewijnen op ibiza werden gemaakt. Nu maar even kijken of we ook wat doosjes in Nederland kunnen krijgen.